_Wymbritseradiel
vlag_friesland
vlag_friesland vlag homm
nederland-vlag-bewegende-animatie-0007
kip2
kip2
scannen0042 (2)
slide0010_image051
slide0010_image051
Ervaring met de Leeuweriken

Opgericht 30 november 1954

                           Ervaring met de Leeuweriken

Tijdens de nazorg liepen Jonny en ik tegen 2 leeuwerik-eieren aan, schitterend was dat. Hoe lang ze er lagen wisten we niet, we zagen mekaar aan , wat is dit mooi , nu maar afwachten dat dit ook wat zal worden. Het nestje hadden we gevonden in het land van de Groot-Sijbesma, deze hebben we ook gelijk ingelicht en zij waren ook enthousiast. Ze zouden erom denken tijdens het bewerken van het land, we hadden er ook een klein stokje bij gezet wat je duidelijk kon zien. En nu maar afwachten wanneer de eieren zouden uit komen. Na een tijdje, ja hoor er waren 2 jongen uitgekomen! 

We hebben er gelijk foto’s van gemaakt, al met al hebben we het kroost met rust gelaten om ze verder niet te verstoren en maar hopen dat ze gezond zullen uitvliegen , dat zal wel goed komen.

                                                                 Nazorgers Theo en Jonny

 

 

dierenanimaties-00612
dierenanimaties-00535
BuiltWithNOF

webontwerp M.Engbers

[Fűgelwacht] [Uitgave Fűgelwacht] [Bestuur] [Van het bestuur] [Jaarverslag] [Notulen jaarvergadering] [Roofvogels en uilen] [Nazorgresultaat] [Excursie] [Telling boerenzwaluwen] [Boerenzwaluw onderzoek] [Boerenzwaluw onderzoek deel2] [Plattegrond en ons wachtgebied] [Waarnemingen] [Vogel geluiden] [Foto's - Film] [Geen kommer en kwel bij Jutryp Hommerts] [Vogelwacht Jutrijp -Hommerts] [Mei de jeugd it fjild yn] [Jeugdvogelwacht] [Nestkastje] [Bedreiging voor Weidevogels] [Tuinvogel telling] [Enkele belangrijke mededelingen] [Spek de vogelwachtkas] [Steenmarter] [VELDUILEN IN JUTRIJP HOMMERTS] [En de tijd stond even stil] [Ervaring met de Leeuweriken] [Toon de Kievit, de grote onbekende van 1933] [kolonie bepaald het succes] [BFVW jaarbericht2020]