_Wymbritseradiel
vlag_friesland
vlag_friesland vlag homm
nederland-vlag-bewegende-animatie-0007
kip2
kip2
scannen0042 (2)
slide0010_image051
slide0010_image051

 11-maart 2020

dierenanimaties-00612
Mei de jeugd it fjild yn

Opgericht 30 november 1954

                        MEI DE JEUGD IT FJILD YN…

DE FÛGELWACHT

MEI DE JEUGD IT FJILD YN…

 

FÛGELWACHT

Hoi, ik ben Floorke en ik ben mee gegaan met Fûgelwacht. En we gaan op zoek naar kievitseieren. Maar we hadden niks gevonden, want er stonden al stokjes in het weiland. Maar we hebben wel veel eieren gezien. En daarna zijn we weer naar een ander weiland gegaan. Maar daar hebben we zelf niks gevonden, want daar waren ook al stokjes. Maar we zijn er wel heen gegaan en eieren gezien. Er er zijn 3 vogelwachters. En daar was een sloot(plas) en daar wouden veel kinderen door heen lopen. Later gingen we wat drinken halen en we kregen ook een koekje. Toen we het op hadden, deden we buut verstoppertje. Het was de eerste keer heel leuk. En ik heb er veel van geleerd. Floorke de Boer

DE FÛGELWACHT

Ik ging de eerste keer naar de Fûgelwacht. En het was leuk. En weet je wat het leukste was? Dat je zelf kievitseieen mocht vinden. En ik durfde niet slootje te springen. Toen we op het laatst op het schoolplein waren, moesten we gelijk naar huis. En dit was niet het einde. En nu gaat het verder. Toen was het avond. Toen was ik thuis. En het was heel laat. Ongeveer 9. uur. En toen slaapte ik. Dit was het einde van mijn verhaal.    Thyrza Venema.

LEUKE FÛGELWACHT

De eerste keer weer naar Fûgelwacht. We gingen eerst po het schoolpein verzamelen. Daar gingen we dan op naar een weiland. Er stonden allemaal stokken en dat betekende dat daar kievitseieren lagen. Vier eieren in een nest, dat is een broedsje. In het weiland er naast waren herten. Jammer dat ik zelf niets gevonden heb in het weiland. Na de tijd gingen we naar een boerderij. Daar was ook een hond Bikkel. En we deden nog buut verstoppertje op de boerderij.
Tweede keer naar Fûgelwacht.
Het ging precies hetzelfde als de eerste keer. Eerst verzamelen, dan op naar een weiland en eieren zoeken. Toen gingen we helemaal naar het eind van het weiland en weer terug. Daar zat het hol van een vos. We gingen nar het weiland ernaast. En toen we daar klaar waren, gingen we naar Ulbe (Zwaga) en daar deden we tikkertje. En het was leuk.    Marit Wiersma.

 

FÛGELWACHTDEI IN BLESSUM

Ik ben zaterdag 25 mei naar de Fûgelwachtdei geweest. We gingen er in de auto heen. Toen we daar waren, gingen we met de groep een weiland in. Daar gingen we allemaal spelletjes doen. Eerst mochten we in een vogelkijkhut. Daarna gingen we kijken naar dode mollen. We hebben toen op de plaatjes geraden, welke naam bij welke vogel hoorde. Er stonden bordjes door het hele weiland. Toen mochten we honing proeven en vertelde een meneer iets over de bijen en hoe de honing gemaakt werd. Vervolgens gingen we weer naar de stal en moesten een koe natekenen. Ook mochten we een “koe” melken, maar dat was gewoon een bak met water en rubberen stengels eraan. Daarna gingen we het weiland in en gingen we vissen op kleine diertjes. Vervolgens kwamen we aan bij een tafel, waar je in een groep twee opdrachten moest doen, want je kon daar wat mee winnen. Daarna kregen we allemaal namen van vogels en moesten we die van Fries naar Nederlands vertalen. Toen mochten we voetballen! Daarna deden we nog een quiz en kregen we broodjes en wat te drinken. Het was een leuke dag!

Groetjes , de kinderen van de VHBS.

Marylinn Noordhoff.

 

dierenanimaties-00535
BuiltWithNOF

webontwerp M.Engbers

It fjild yn
image00001
[Fûgelwacht] [Uitgave Fûgelwacht] [Bestuur] [Van het bestuur] [Jaarverslag] [Notulen jaarvergadering] [Roofvogels en uilen] [Nazorgresultaat] [Excursie] [Telling boerenzwaluwen] [Boerenzwaluw onderzoek] [Boerenzwaluw onderzoek deel2] [Plattegrond en ons wachtgebied] [Waarnemingen] [Vogel geluiden] [Foto's - Film] [Geen kommer en kwel bij Jutryp Hommerts] [Vogelwacht Jutrijp -Hommerts] [Mei de jeugd it fjild yn] [Jeugdvogelwacht] [Nestkastje] [Bedreiging voor Weidevogels] [Tuinvogel telling] [Enkele belangrijke mededelingen] [Spek de vogelwachtkas] [Steenmarter] [VELDUILEN IN JUTRIJP HOMMERTS]
image00002