_Wymbritseradiel
vlag_friesland
vlag_friesland vlag homm
nederland-vlag-bewegende-animatie-0007
kip2
kip2
scannen0042 (2)
slide0010_image051
slide0010_image051

 24-5-2022

Van het bestuur

Opgericht 30 november 1954

                      Beste fűgelwachters en donateurs,

 

Folle lok en Seine lijkt me dit jaar meer op zijn plaats dan ooit. Na twee coronajaren hebben we daar wel behoefte aan. Gezien de ontwikkeling van het virus lijkt de verlossing in zicht te komen. Om inspiratie voor dit voorwoord op te doen, las ik de boekjes van 2020 en 2021 nog eens door en in 2020 schreef ik dat ik jullie hoopte te zien op de ledenvergadering van 19 maart of tijdens de excursie. Op dat moment was er nog geen sprake van corona. Zoals jullie nu allemaal weten brak de epidemie enkele weken later uit. Dat heeft betekend dat we elkaar in twee jaar tijd slecht incidenteel ontmoet hebben en dat vergaderingen en excursies van de baan waren. Toch heeft dit niets afgedaan aan de inzet en het enthousiasme van onze nazorgers. In het algemeen hebben jullie goed werk geleverd en zijn de resultaten op tijd ingeleverd. Volgens de BFVW is het een goed weidevogeljaar geweest. Het koude natte voorjaar heeft als gevolg gehad dat de werkzaamheden in het land later begonnen en dat heeft er voor gezorgd dat meer jonge vogels groot geworden zijn. Tot onze spijt heeft dit niet voor ons gebied gegolden. Wij hebben een teruggang bij alle weidevogels gezien. De oorzaak is ons niet duidelijk. We horen het graag als iemand van jullie daar een idee over heeft. In elk geval is het bestuur meerdere malen benaderd over gevallen van predatie, dus dat zal zeker een rol gespeeld hebben. We proberen hier zo veel mogelijk oplossingen voor te vinden. Zo hebben we samen met jagersvereniging twee vossenvallen aangeschaft, waarvan er een in ons gebied gebruikt wordt.

Als alles meezit, hopen we dit jaar weer een bijeenkomst te kunnen beleggen en ook een excursie zit in het vat. Hopelijk kunnen we in deze uitgave van het boekje daar nog melding van maken.

In elk geval nadert de tijd dat we het land weer in kunnen en ik hoop dat iedereen al weer de kriebels voelt. Veel succes.

 

Willem Bogtstra, foarsitter

 

 

 

Uitgave Fűgelwacht

Jaarverslag..>>>>>>>>>

dierenanimaties-00612
dierenanimaties-00535
BuiltWithNOF

webontwerp M.Engbers